Следвайте Гласове в ТелеграмЛидерът на ДПС Делян Пеевски изпревари по рейтинг

...
Следвайте Гласове в ТелеграмЛидерът на ДПС Делян Пеевски изпревари по рейтинг
Коментари Харесай

Пеевски изправари по рейтинг Кирил Петков, Асен Василев и Христо Иванов - срив на ПП-ДБ

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Лидерът на Движение за права и свободи Делян Пеевски изпревари по рейтинг съпредседателите на „ Продължаваме промяната " Кирил Петков и Асен Василев и лиддеръ на Демократична България Христо Иванов. Това сочи най-новото проучване на организация Медиана. То е извършено в интервала – 12-18 май 2024 година измежду 978 души (18+ години) посредством директно стандартизирано изявление и е представително за пълнолетното население на страната. Проучването е проучвателен план на организация МЕДИАНА и е осъществено със лични средства.

Президентът Румен Радев остава преди всичко с 54 на 100 поддръжка. След него е водачът на ГЕРБ Бойко Борисов с 33% утвърждение.

Лидерът на Движение за права и свободи Делян Пеевски бие по рейтинг Кирил Петков, Христо Иванов, Асен Василев и Атанас Атанасов.

Доверието в Делян Пеевски пораства и към този момент е 15%. Това е близо два пъти и половина допълнително от досегашните рейтинги на водача на Движение за права и свободи.

Действията на Кирил Петков се утвърждават от 14 на 100 от хората  у нас, зад Асен Василев и Христо Иванов застават 13%, зад Атанас Атанасов – 9 на 100.

На въпрос на Епицентър. бг за аргументите в смяната в класацията Кольо Колев съобщи, че се регистрира изключителна готовност на Движение за права и свободи,  влиянието на Пеевски пораства. В същото време ПП-ДБ и водачите на тази групировка са непрестанен спад и тази наклонност се обрисува да продължи.

ГЕРБ остава първа политическа мощ за изборите на 9 юни. За партията на Борисов декларират, че ще гласоподават над 27% от гласоподавателите.

Според Медиана обаче следва огромна конкуренция за второто място, където разликата сред „ Възраждане ” и Движение за права и свободи е в границите на статистическата неточност.

ПП-ДБ към този момент се сринаха до четвърто място.

Проучването е извършено в интервала – 12-18 май 2024 година измежду 978 души (18+ години) посредством директно стандартизирано изявление и е представително за пълнолетното население на страната. Проучването е проучвателен план на организация МЕДИАНА и е осъществено със лични средства.

Инфо: epicenter.bg

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР